Bijzondere voorstelling blinden en slechtzienden bij Kerstcircus Enschede

In het Volkspark in Enschede wordt, in samenwerking met de Stichting Komt het Zien, op zaterdag 7 januari 2023 een speciale kerstcircusvoorstelling georganiseerd voor blinden en slechtzienden. Voorafgaand aan de voorstelling van 15.00 uur is er vanaf 14.00 uur een voelplein in de foyertent, waar de bezoekers van dichtbij kennis kunnen maken met de artiesten en de circusmaterialen.

Meer informatie over deze bijzondere voorstellingen vind je op www.komthetzien.nl.

Fantastische belevenis

Uit eerdere ervaringen bij onze kerstcircussen blijkt dat dit een fantastische belevenis is voor de deelnemers, de blinden en slechtzienden. Ook voor de circusmensen en artiesten zelf is het een ervaring op zich om 2,5 uur te spelen voor en met deze doelgroep.

Koptelefoons in het hele circus

De voorstelling wordt gevolgd via koptelefoons die in het hele circus aanwezig zijn. Blinden kunnen tickets in elke prijsklasse aanschaffen om de voorstelling te beleven. Ziende bezoekers merken meestal geen verschil in deze voorstelling.

Ook voor autisten

Bij de laatste voorstelling in Haarlem ontdekten wij hoe fantastisch deze ervaring ook is voor kinderen met autisme. Door de koptelefoon verdwijnen behoorlijk wat extra prikkels waardoor het zelfs voor de meest onrustige kinderen goed vol te houden is om van de voorstelling te genieten.

Wanneer: Zaterdag 7 januari, inloop vanaf 14.00 t/m 17.30 uur
Waar: Kerstcircus Enschede, Volkspark Enschede.
Hoe: Koop een ticket via www.ticketmaster.nl
Aanmelden: Bijwonen is alleen mogelijk na aanmelding bij onze gespecialiseerde hostess Gera de Leeuw: gera@duursmagroep.nl


Kennismaken met de circusartiesten De opmerkelijke kapsels van de circusartiesten voelen

Kerstcircus Enschede: het laatste nieuws

Hans Klok boegbeeld Kerstcircussen Nederland

Hans Klok boegbeeld Kerstcircussen Nederland

17-04-2021 Artikel Lezen