CJP

Circus, een bijna aanraakbare mix van uiteenlopende kunsten vlak voor je neus

De kerstcircussen georganiseerd door Duursma Groep Events bieden al jaren de mogelijkheid aan het middelbaar onderwijs om met het CJP tegoed, het tegoed van een Cultureel Jongeren Paspoort, gebruik te maken van het aanbod om onze speciaal aangepaste circusvoorstellingen te bezoeken.

Tijdens een try-out voorstelling van 75 minuten maken leerlingen kennis met de (internationale) ambiance van de verschillende kunstvormen middels optredens van de artiesten.

Wat maakt een circusbezoek zo interessant voor scholen? Circus is cultuur en valt onder het immaterieel erfgoed. Circus presenteert een interessante mengeling van verschillende kunstdisciplines. Traditioneel zijn dat onder meer acrobatiek, jongleren, clownerie en dressuur en magie.

Daarnaast is er het moderne circus. Dit is een vorm van ‘performance art’ met een vaak metaforisch of verhalend karakter en ruimte voor artistieke expressie. In het moderne circus wordt ook gebruik gemaakt van andere disciplines zoals theater, dans, mime of zelfs beeldende kunst.

Circus van alle tijden

Onze circussen bieden een mix van zowel traditionele als moderne acts. Nostalgie vermengd met moderne technieken in licht en geluid. Scholieren die de laatste jaren met hun school ons kerstcircus bezochten keken hun ogen uit, vaak voor het eerst geconfronteerd met deze vorm van cultuur waren ze diep onder de indruk van de sfeer en de beleving. Kunsten die live en vlak voor je neus plaatsvonden, praktisch aan te raken, het contact met die artiesten. Het was allemaal even indrukwekkend.

Genieten met hoofdletter ‘G’

De aangepaste voorstellingen vinden plaats in de laatste dagen voor de kerstvakantie, alles onder schooltijd op een door jouw gevraagd tijdstip.

En natuurlijk zijn de leerkrachten tijdens zo’n evenement gratis welkom. Die kunnen gelijk ook een oogje in het zeil houden. Wij hopen je te verwelkomen bij een van onze circusproducties.

Voor meer info kun je contact opnemen met Rianne Mense: rianne@duursmagroep.nl o.v.v. CJP of 06-25567381.