Artiesten en acts Kerstcircus Oss

NederlandseKerstcircussen.nl presenteert de spectaculaire show van het Kerstcircus Oss 2022-2023.

Milko

» Spreekstalmeester

Wie kent hem niet? Milko Steyvers! Artiest, clown, nu óók spreekstalmeester en heel lang hét gezicht van onze nationale trots Circus Renz. Een boegbeeld en ambassadeur voor het Nederlandse circus. “Na Renz is het circusgevoel weer helemaal terug en betekent onbezorgd genieten voor jong en oud.

Jolly Jim

» Trampoline

Is het een clown, een acrobaat? Een atletische komiek? Wat kun je precies met een duikplank en een zwembad? Geniet van deze hilarische wereldberoemde act. We verklappen verder niets.

Lisa Peres Troupe

» Hoogdraad

Colombianen staan erom bekend dat ze uiterst onverschrokken zijn. Terwijl de meeste circusartiesten griezelen om op 10 meter hoogte over een strak koord te lopen draait de Lisa Peres Troupe er niet de hand voor om. Alsof ze op het strakke koord geboren zijn. Vrolijk dansen ze lichtvoetig over de draad en alsof dat nog niet genoeg is, trekken de acrobaten een harnas aan waardoor er nog een verdieping bovenop komt. Super spannend, dat kunnen we alvast verzekeren.

Edy Zuniga

» Clown Edy

Edy the Clown is een veelzijdige clown uit Mexico die in de internationale circuswereld al heel wat hoge ogen heeft gegooid. Zo was hij te zien bij het Groot Kerstcircus Den Haag, het Franse Circus Medrano en Circus Vegas. Zowel met zijn outfit als met zijn acts verwijst hij regelmatig naar zijn vrolijke Mexicaanse roots.

Marco Lorador

» Laserman

Marco Lorador is een wereldberoemde circusartiest die jarenlang verbonden was aan Cirque de Soleil als handstand acrobaat. In Oss vertoont hij zijn kunsten als laserman, hij verbuigt lichtstralen en geeft een indrukwekkende lasershow. Puur genieten van het lichtspel.

Niels Duinker

» Jongleur

In Nederland hebben we jaren moeten wachten om hem te zien optreden. Hij reisde de laatste jaren over de hele wereld en verbeterde tussen neus en lippen door record na record op jongleergebied. Rotterdammer Niels Duinker heeft 8 keer een wereldrecord jongleren op zijn naam staan. Dit jaar werd hij Juggler of the Decade tijdens de Magic Convention in Las Vegas. Nu bij het Kerstcircus in Oss kan men Niels Duinker eindelijk van dichtbij bewonderen.

Crazy Harder

» Illusieshow

Niels Harder bekend van o.a. Britain’s Got Talent & Das Supertalent komt voor de wereldpremière van zijn nieuwe show naar Nederlands Kerstcircus Oss. Na zijn transformatie naar comedy illusionist Popstar “Crazy Harder” en zijn persoonlijke transformatie, schreef hij de muziektrack “World Back Energy”. Een up-tempo muziektrack waarbij Niels als Crazy Harder de wereld wat positiviteit wil geven. Jong & oud, dik en dun, rijk of arm…iedereen kan wel wat positieve energie gebruiken. “I Bring The Whole World Back The Energy” is zijn boodschap. De strakke choreografiesetting met zijn danseressen, kleurrijke outfits en illusie-effecten maken de act “Crazy Harder” tot een onvergetelijke live belevenis.

Lisa Peres Troupe

» Rad des Doods

Het Rad des Doods viert dit jaar het 50-jarig jubileum, ook al is het eigenlijk een oeroude circusact. In de jaren ’20 werd deze act zelfs verboden omdat men het te gevaarlijk vond en er nogal wat ongelukken gebeurden. Maar in de jaren ’70 werd deze spannende en spectaculaire act weer opnieuw in de circuswereld geïntroduceerd. Dat geeft wel aan hoe spannend deze act is voor het publiek om naar te kijken. Twee hamsterwielen die via een constructie aan elkaar verbonden zijn draaien in vliegende vaart in het rond, waarin de Lisa Peres Troupe niet alleen rondloopt en rent, men klimt er ook bovenop, hangt eronder, gaat touwtjespringen en als het even lukt ook nog met een blinddoek om.

Josh Clemens

» Geitenact

De bekende filmdierentrainer Josh Clemens komt met zijn complete menagerie naar het Kerstcircus Oss. Met zijn vrouw Anita brengt hij een ongeëvenaarde geitenact zoals niemand dit ooit heeft gezien. We kunnen alvast verklappen dat zij met de oudst gedomesticeerde huisdieren, het geitenras ‘de Walllische Schwarzhalsziege’ en enkele nog zeldzamere exemplaren (Koperhalsgeiten) zullen verschijnen in de circuspiste.

Sander Boschma

» Aerial Straps

Voor de Nederlandse acrobaat Sander Boschma is het even een welkome pauze van zijn reizen en optredens over de hele wereld zoals Alaska en Mexico. Hij leefde zijn droom, met zijn rol in Disneyland Parijs in de Theatershow The Lion King nadat hij in 2019 met vlag en wimpel afzwaaide bij de Circusacademie in Tilburg. Bij AcaPa zijn ze supertrots dat er weer een pupil van hen gaat optreden in een echt Nederlands Kerstcircus. Sander kijkt er enorm naar uit om weer ‘gewoon’ in Nederland zijn act te kunnen presenteren! In Oss zal hij hoog in de lucht te zien zijn, in de strapaten.

Josh Clemens

» Wild West Cowboy Act

Josh Clemens presenteert naast zijn geitenact ook een spectaculaire Wild West Cowboy act. Uiteraard zullen de beroemde film-paarden van Josh zeker niet ontbreken. Bent u ook benieuwd naar de kunsten van Josh en zijn trouwe filmdieren alsook naar welke dieren zij nog meer mee hebben genomen naar Oss? Kom dan zeker kijken voor een onvergetelijke ervaring.

Olifant Bubbels

» Kindervriend en publiekslieveling

Onze circusolifant ‘Bubbels’ is de rode draad in iedere voorstelling. Als publiekslieveling en grote kindervriend presenteren we onze ‘Bubbels’ natuurlijk op grootse wijze. ‘Bubbels’ heeft een eigen lied, ‘Bubbels’ trakteert ons op de pauze, ‘Bubbels’ wil met alle kinderen op de foto tijdens de ‘meet and greet’, ‘Bubbels’ loopt voorop bij de lichtjesparade én natuurlijk mag ‘Bubbels’ niet ontbreken tijdens de overweldigende muzikale finale!