Hans Klok boegbeeld NederlandseKerstcircussen.nl

HAARLEM – Illusionist HANS KLOK presenteerde op wereldcircusdag 17 april namens DUURSMA EVENTS grootse plannen om dit jaar vijf (!) kerstcircussen tegelijkertijd door heel Nederland te brengen: ,,We gaan dwars tegen de stroom in”, zegt producent René Duursma.

,,Circus na corona mag geen illusie zijn”, zegt wereldster HANS KLOK die zijn droom in Las Vegas in duigen zag vallen: ,,Ik vind het een grote eer dat ik mag werken aan de toekomst van het belangrijke cultuurgoed dat circus toch is. Daar vindt toch echt de ware betovering plaats, om in mijn vakgebied te blijven.’’

Duursma: ,,Corona onderstreept weer eens dat iedereen in het entertainment het moet hebben van eigen kracht en creativiteit. Balanceren op het slappe koord, daar zijn wij goed in! Het circus gaat dus niet huilen! Integendeel, want juist nu is het circus harder nodig dan ooit. Creativiteit is daarom ons antwoord op de toekomst voor het circus na corona!’’

DUURSMA EVENTS produceert daarom vijf kerstcircussen tegelijk. Dankzij de schaalvergroting kan er met relatief minder kosten worden gewerkt. De service aan het publiek wordt geoptimaliseerd en de banden met de artiesten worden versterkt omdat er langjariger afspraken gemaakt kunnen worden.

Hans Klok boegbeeld NederlandseKerstcircussen.nl

Op de tweede plaats investeert Duursma in het beter bekend maken van circus als cultuurerfgoed. Circus zou je rondreizend variété kunnen noemen. Daarom is Duursma er trots op dat niemand minder dan HANS KLOK, de allergrootste variété- en circusartiest ooit, ambassadeur wil zijn van NederlandseKerstcircussen.nl. Klok: ,,Ik vind dit een hele grote eer.’’ Hij zal te zien zijn als hoofdact in Kerstcircus Haarlem, terug in de regio waar hij opgroeide en zijn eerste trucjes deed.

Naast artiest bij de Nederlandse Kerstcircussen wordt Hans Klok hét gezicht van de NederlandseKerstcircussen.nl. Hij adviseert om te verjongen en is de verbinder tussen generaties. Het is dan ook geen toeval dat in één van de producties het grootste Nederlandse talent op het gebied van illusionisme te zien is: de nog maar 19 jaar jonge illusionist Nigel Otermans staat onder supervisie van Hans Klok in de piste! Voor iedere illusionist het moeilijkste en daarmee hoogste podium!

Op 17 april was ook de lancering van de website nederlandsekerstcircussen.nl waar alle informatie over de vijf producties is te vinden en kaarten kunnen worden gekocht.

Meer nieuws

Krachtenbundeling Emesa en NederlandseKerstcircussen.nl voor hooggeëerd publiek

Krachtenbundeling Emesa en NederlandseKerstcircussen.nl voor hooggeëerd publiek

01-05-2021 Artikel Lezen