Lachen en genieten van geiten in de piste; Vrolijke beestenboel bij Kerstcircus Oss

De menagerie van Josh Clemens bij het Kerstcircus Oss is een extra cadeautje voor het Brabantse publiek. Dat vertelt spreekstalmeester en dierenvriend Milko Steyvers: “Bij de tournee van Nationaal Circus Hollandia heb ik weer ervaren dat circus en dieren bij elkaar horen. Nog meer beleving! Maar alléén als er ook echt goed voor ze wordt gezorgd!”

Het wordt in de circuspiste in Oss en daarbuiten genieten van vertederende dieren: “Het ons zo goedgezinde publiek in Brabant verdient dit. Nergens houden mensen meer van dieren dan hier. Ik kan het weten, want ik woon hier.”

Milko verklapt dat dierenvriend Josh Clemens met de oudst gedomesticeerde dieren, het geitenras ‘de Walllische Schwarzhalsziege’ en enkele nog zeldzamere exemplaren (Koperhalsgeiten) zal verschijnen in de circuspiste. Zij vertederen het publiek en hebben daarbij een groot gevoel voor humor!

Brabander Milko filosofeert: “Dieren, daar hebben we allemaal wel iets mee. Nergens kom ik meer dierenvrienden tegen dan in Brabant! We zijn er trots op dat wij bekende en veel gevraagde film-dierentrainer Josh Clemens met zijn beestenboel hebben kunnen toevoegen aan ons fantastische evenement in Oss. Josh staat bekend om het respectvol en geduldig opleiden en trainen van dieren, een mooi samenspel van mens en dier. Het dierenwelzijn staat bij ons op de eerste plaats.”

Dieren trainen

Naast zijn eigen shows en het werken als bekend filmdierentrainer is Josh onder andere organisatorisch nauw betrokken op zowel HR-gebied als ook op de afdeling  artistieke coördinatie binnen een aantal Europese pretparken en jaarlijks terugkerende theatershows. Hij is de bekende expert bij radio- en/of televisieprogramma’s als het gaat over dieren en hun gedrag  dat is beïnvloed door mensen.

Daarnaast ondersteunt hij ook een aantal dierentuinen en parken in zowel de Benelux, Duitsland en Frankrijk met het opleiden van zowel personeel als dieren om bepaalde, noodzakelijke handelingen aangenamer en minder risicovol voor zowel dier als verzorger te maken. “Mensen zullen altijd gefascineerd zijn en blijven door de wonderlijke wereld van de natuur en dieren,” aldus Clemens.

Menagerie dagelijks te bezoeken

De menagerie, met geiten, paarden, pony’s, honden, ezels, dromedarissen en een indrukwekkende Texas Longhorn is dagelijks gratis te bezoeken tot een half uur voor aanvang van de show én een half uur na afloop van iedere show (m.u.v. de avondshows). Ach, u ziet het vanzelf wanneer u de show bezoekt.

 

Kerstcircus Oss: het laatste nieuws

Milko begint aan “Brabantse thuiswedstrijd”

Milko begint aan “Brabantse thuiswedstrijd”

17-11-2022 Artikel Lezen
Brabants Circusfenomeen Milko Steijvers kiest voor Kerstcircus Oss

Brabants Circusfenomeen Milko Steijvers kiest voor Kerstcircus Oss

08-11-2022 Artikel Lezen
Gemeente Oss omarmt kerstcircus

Gemeente Oss omarmt kerstcircus

12-06-2021 Artikel Lezen
Hans Klok boegbeeld Kerstcircussen Nederland

Hans Klok boegbeeld Kerstcircussen Nederland

17-04-2021 Artikel Lezen