Kinderboerderij biedt extra beleving

Vraag ieder kind wat er bij een circus te zien is, dan is het antwoord: dieren! In ons collectief geheugen hebben we het nog over olifanten, leeuwen en tijgers. Tegenwoordig zijn al die spannende dieren niet meer van de partij. Bij de circussen van NederlandseKerstcircussen.nl kiezen we de laatste jaren vaak voor één optredende diersoort in de circuspiste, zoals acts met honden, duiven of papegaaien. Toch zijn er bij onze circussen heel veel dieren te vinden, ze treden alleen niet op, maar lopen vrij rond in de kinderboerderij.

Ervaren dierenverzorger

Drie jaar geleden werd voor de eerste keer een kinderboerderij geplaatst. Deze stond onder een eigen overkapping en had een sfeervol houten kerststalletje erbij. Het publiek, afkomstig uit de wijde omgeving, reageerde bijzonder enthousiast. Bezoekers kwamen soms zelfs dagelijks een kijkje nemen.

De kinderboerderij heeft veel knuffel- en aaibare dieren zoals konijnen en cavia’s. Maar ook pony’s, ezels, schapen, geiten, varkens, lama’s, alpaca’s, kippen, duiven en watervogels zijn er te vinden. Daarnaast vind je er bijzondere dieren die je niet elke dag tegenkomt, zoals een struisvogel of een kalkoen. Bij de dieren op de kinderboerderij is altijd een ervaren dierenverzorger aanwezig die continu waakt over het dierenwelzijn. Zelf meegebracht brood voeren is superslecht voor vele dieren en dus ongeschikt voedsel. Er is wel uitgebalanceerd voer te koop bij de beheerder. Zo blijven alle boerderijdieren ook gezond.

Geniet van de nabijheid van dieren

Breng ook eens een bezoek aan onze boerderijdieren. Waar anders kunnen kinderen nog zo optimaal genieten van de nabijheid van dieren? Dieren die onder toezicht zelfs geknuffeld en geaaid mogen worden. Voel hoe zacht en wollig een konijn is of raak eens zo’n eigenwijze alpaca aan, maar kijk uit dat de lama niet in je gezicht spuugt. De kinderboerderij is leerzaam voor jong en oud. Wist je dat er vorig jaar tijdens het kerstcircus zelfs een babylama geboren is? Zal dat dit jaar ook weer gebeuren?

Leerzaam uitje

Een bezoekje aan de kinderboerderij is niet alleen een recreatieve bezigheid, het is ook een leerzaam uitje voor jong en oud. De beheerder van de kinderboerderij vertelt tal van leuke feitjes en weetjes over de dieren. Stel gerust je vraag, want degene die bij de kinderboerderij aanwezig is weet bijna overal een antwoord op.

Gratis te bezoeken

De kinderboerderij is een gratis te bezoeken evenement waar je elke dag vanaf 10:00 tot kort na de laatste voorstelling terecht kunt. En wanneer je er toch bent, loop dan ook eens naar binnen in onze gezellige en sfeervolle foyer voor een kopje koffie, thee, chocolademelk en/of een versnapering.

Kerstcircus Enschede 2021, Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede , Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede 2021 | Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede 2021, Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede , Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede 2021 | Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede 2021, Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede , Kinderboerderij
Kerstcircus Enschede 2021 | Kinderboerderij